SMARTLAND actief in pilot natte landbouw

April 12, 2017

Sinds afgelopen week is SMARTLAND betrokken bij een pilot Azolla-teelt, als vorm van natte landbouw. Azolla of kroosvaren is een bijzonder plantje. De drijvende varentjes groeien zeer efficiënt op voedselrijk water en kunnen dienen als diervoeder, groenbemester of biobrandstof, maar ook als grondstof voor voedingssupplementen, lijm en bioplastics. Daarnaast zijn er ook bijkomende voordelen aan Azollateelt en natte landbouw in het algemeen. Zo remt het in de veenlandschappen in West Nederland de bodemdaling en de grote uitstoot van CO2. Daarnaast gaat natte landbouw goed samen met waterberging in natte en in droge tijden. SMARTLAND ziet de ontwikkeling van natte landbouw als zeer belangrijke en kansrijke stap naar een duurzame delta.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

CONTACT  Kastrupstraat 11G, 1043CR Amsterdam | +31 6 423 742 77 | info@smartland.nl | www.smartland.nl | © 2016