top of page

Landbouwcentrum Infinity Park Yixing

In Infinity Park is alles ontworpen voor een circulaire economie. Dit betekent dat er geen afval is, maar alleen hulpbronnen. Afvalwater wordt een bron voor schoon water, organische en minerale meststoffen en biogas. Binnen het Infinity Park is het Landbouwcentrum het belangrijkste knooppunt voor nutriëntencirculatie, bodemonderzoek, moderne & gefaciliteerde landbouw en tuinieren. In en rond het Landbouwcentrum wordt de belangrijke rol die landbouw kan spelen in relatie tot moderne afvalwaterzuivering in de praktijk gebracht en zichtbaar gemaakt voor het publiek.

Het grote publiek kan het milieumuseum en het demonstratie- en praktijklaboratorium bezoeken. In het laboratorium kunnen mensen, studenten en kinderen demonstraties bijwonen over hightech geïndustrialiseerde landbouw of ze kunnen hun eigen tests en experimenten uitvoeren om meer te leren over het kweken van bloemen, groenten en fruit. In het tuincentrum kunnen mensen zich laten inspireren door periodiek veranderde showtuinen en meer leren over tuinieren en landbouw in de workshopruimte. Er is ook een klaslokaal waar schoolkinderen terecht kunnen om te leren over natuur, biologie, landbouw, tuinieren en meer.


Bij het café op het centrale plein geeft een 18 meter hoge uitkijktoren een spectaculair 360 uitzicht over de omgeving. Aan de westkant van het landbouwcentrum eindigt het centrale plein op een houten promenade. Hier kunnen bezoekers op een van de e-boten stappen voor een boottocht door het park en de andere hoogtepunten van Infinity Park bezoeken.

bottom of page