top of page

Presentatie verticale tuinen BSH20A


Na gedegen voorbereiding hebben wij het groenconcept gepresenteerd voor het woongebouw BSH20A van architect Olaf Gipser, onderdeel van het Amsterdamse City-lab Buiksloterham. De enthousiaste toehoorders waren de groep toekomstige bewoners, de feitelijke opdrachtgevers in dit CPO-project. Alles onder het toeziend oog van de oude dokwerkers van de IJ-havens.

Het groenconcept van dit gebouw bestaat uit waterbergende groene daken en een patchwork van groene nissen over de gevels, steeds een dubbele verdieping hoog. Deze zorgen voor filtering van de lucht in de woning, zuurstof, verkoeling en geluiddemping, maar ook voor natuur dichtbij, geluid van bladeren, geur van bloemen en de kleur van de seizoenen. Door landschap, ecologie en water nadrukkelijk in het concept te verwerken past het geheel perfect in de duurzame en circulaire ambities van Buiksloterham, als laboratorium voor groene stedelijke ontwikkeling.

Zie voor meer informatie de projectpagina van BSH20A.

Comments


bottom of page