top of page

SMARTLAND geselecteerd voor 2e ronde prijsvraag ‘Fietsnietje voor het Spijkerkwartier’


Een vakjury heeft ‘SpijkerKwartier Ligatuur’ geselecteerd voor de tweede ronde van de prijsvraag ‘Fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem’ Het negentiende-eeuwse smeedijzer dat zo kenmerkend is voor de Arnhemse wijk is de inspiratiebron voor de vormgeving en detaillering van het fietsnietje.


Het fietsnietje is een ligatuur van de letters S en K van SpijkerKwartier. De S heeft een dubbele krul waaruit de K voortkomt. De verbinding van de dubbele krul is geïnspireerd op de ringverbindingen van smeedijzeren hekwerken. In het juryrapport schrijft de jury: ‘SpijkerKwartier Ligatuur vertaalt op fraaie wijze de ambachtelijke 19e -eeuwse vormgeving naar een hedendaags ontwerp. Het is een sculptuur met optimale functionaliteit. Het heeft iets te bieden aan zowel de klassiekers als de modernisten in de wijk. Het sterk grafische beeld doet het goed in enkelvoudige opstelling maar ook in repetitie.’

Comentários


bottom of page