top of page

Expositie ‘ANCHORS FOR THE LOST DRECHT’De jury van de prijsvraag ‘Icoon Oostelijke Vechtplassen’ heeft ‘ANCHORS FOR THE LOST DRECHT’ van SMARTLAND Landschapsarchitecten geselecteerd voor de tentoonstelling ‘HET ICOON’. Alle geselecteerde ideeën worden uitvoerig getoond in het tijdelijk paviljoen bij de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht. Jan-Jaap de Kloet, wethouder van Gemeente Wijdemeren opent HET ICOON op woensdag 16 mei om 16 uur. HET ICOON is te bezoeken vanaf donderdag 17 tot en met zondag 27 mei 2018. Het publiek mag stemmen op het favoriete idee. Als grote afsluiter worden de stemmen op zondagmiddag 27 mei 2018 geteld en zal het bestuur de publiekswinnaar bekendmaken. Op 29 juni 2018 worden de prijswinnaars volgens de vakjury bekend gemaakt.


Ons icoon richt zich op Rivier de Drecht, landschappelijke basis voor LoosDrecht en de Plassen. Deze veenrivier is grotendeels verdwenen. Door turfwinning en golfslag is het hele middendeel weggespoeld in de grote plas. Hierdoor is dit landschap moeilijk te begrijpen en daardoor ook moeilijker te waarderen. Met ons icoon brengen we de Rivier en daarmee de basis voor de Loosdrechtse Plassen, weer zichtbaar boven water.

Nieuwsgierig naar alle geselecteerde ideeën? Kom naar de expositie en stem op ‘ANCHORS FOR THE LOST DRECHT’!

Comments


bottom of page