top of page

The All Inclusive City gepresenteerd op het Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Op 14 februari 2019 heeft SMARTLAND, samen met WAM architecten, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten, Stadfactor, Observatorium, De Kabelfabriek, Witteveen+Bos en TNO Mobility, de resultaten van het BNA Onderzoek 'Stad van de Toekomst' gepresenteerd op het Jaarcongres stedelijke transformatie in het Evoluon te Eindhoven. Het project is een ontwerpstudie op een gebied van 1x1 km in het Central Innovation District (CID), in Den Haag. Het gebied is nu een belangrijk transportknooppunt met drie treinstations (CS, HS en Laan Van NOI). In de toekomst worden in het CID een groot aantal huizen, werkplekken en faciliteiten gebouwd.

Team WAM maakt in de toekomstvisie ‘All Inclusive’ ruimte voor groen en water door de huidige treinsporen te overbouwen. Met nieuwe typen openbare ruimte en een divers programma in verticale buurten wordt het hart van het CID stapsgewijs met de bestaande stad verbonden. De combinatie van het hoogteverschil, de hoge dichtheid van de bebouwing en veel groen, geven deze gezonde wijk een heel eigen spannende identiteit. Met plekken waar iedereen aangenaam kan verblijven. Tijdens de presentatie werd een film getoond waarin drie personages Roy, Dennis en Danique vertellen over hun ervaringen in de stad van de toekomst.

bottom of page