top of page

Hoogste punt van Nederland’s eerste houten hoogbouw bereikt!

Stories is een appartementengebouw in Buiksloterham, direct aan het IJ gelegen. Het hoogste punt van de bouw is nu bereikt en ligt op 45 meter. Daarmee is Stories momenteel het hoogste hybride-houten gebouw van Nederland.

Voor het ontwerp van het gebouw speelt natuur en stedelijk microklimaat een belangrijke rol. Het project bevindt zich in de oude noordelijke IJ-havens, voorheen de brakke zee-arm het IJ. Daarmee staat het gebouw aan het einde van de landschappelijke gradiënt van het achterland tot aan de zee. Voor het groenconcept van dit gebouw hebben we dit horizontale landschap als het ware rechtop gezet, met de soorten voor het heuvelland bovenin en soorten van de riviermonding op begane grond. Het levert een gevarieerd en dynamisch beeld op, met als verrassing een spel van voorjaars- en herfstkleuren en een winterbeeld waarin groenblijvende struiken het beeld bepalen. De groene nissen zorgen voor filtering van de lucht in de woning, zuurstof, verkoeling en geluiddemping, maar ook voor natuur dichtbij, geluid van bladeren, geur van bloemen en de kleur van de seizoenen. De groene daken zorgen voor verkoeling en isolatie, energievoorziening en wateropslag en voor een mooi groen beeld, dat de bewoners zelf kunnen uitbouwen tot functionele dak-moestuin. Samen met balkons en wintertuinen vormen ze een gevarieerde driedimensionale groene schil rondom de kern van het gebouw.

bottom of page