top of page

Participatie Bad Vilbelpark in corona tijden.

Smartland werkt aan het ontwerp voor de renovatie van het Bad Vilbelpark te huizen. Begin 2019 leverde we het schetsontwerp op. Samen met de gemeente Huizen hebben we toen een participatie traject vormgegeven. Er was grote interesse vanuit de gemeente en vanuit de omwonenden om aan deze participatie deel te nemen.

Op twee avonden ontvingen we bijna 200 geïnteresseerden. In de voorbereiding hebben we ons afgevraagd hoe je zulke grote groepen actief kunt betrekken bij het ontwerp van het park. We kozen voor een interactieve presentatie waarbij de deelnemers direct konden reageren via hun smartphone. De enquêtes, opmerkingen via de app en de live discussies hebben veel bruikbare data voor de uitwerking naar het voorontwerp opgeleverd.

Begin dit jaar zouden we met het voorontwerp het participatie traject vervolgen, maar de corona crisis gooide roet in het eten. Het dwong ons creatief te zijn. We hebben met de gemeente Huizen in korte tijd een virtueel participatieproces vorm gegeven. Deze week wordt de eerste editie van de parkkrant Bad Vilbelpark huis aan huis bezorgt en gaat een informatiefilm over het voorontwerp voor het park online in première. We hopen weer op veel bruikbare reacties.

bottom of page