Dafang Creative Village

August 21, 2020

Plattelandsvernieuwing is een van de belangrijkste toekomstige ontwikkelingen in China. Het land heeft de laatste decennia heeft een ongekend verstedelijkingsproces ondergaan, van een voornamelijk rurale samenleving tot naar schatting een miljard Chinezen die in 2050 in steden zullen wonen. Door deze transformatie zijn onder andere honderdduizenden dorpen verlaten. Veel van deze hebben tientallen generaties van sociale, culturele en monumentale waarde, maar missen momenteel een grote toekomstige betekenis.

Om deze uitdaging aan te gaan, werden NEXT architects met IVEM (Nederlands Instituut voor Cultureel Erfgoed en Marketing), SMARTLAND (landscape architects), Linda Vlassenrood, Total Design (grafisch ontwerp) en tal van kunstenaars door de regering van Jinxi, provincie Jiangxi gevraagd om een ​​strategie te ontwikkelen voor één van zijn 102 verlaten dorpen, Dafang.

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

CONTACT  Kastrupstraat 11G, 1043CR Amsterdam | +31 6 423 742 77 | info@smartland.nl | www.smartland.nl | © 2016