top of page

365M2 gevelgroen voor het NRE terrein te Eindhoven

Gemeente Eindhoven heeft de ambitie om in de periode 2035-2045 een energieneutrale stad te zijn. Onder de noemer ‘Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen’ worden de komende tien jaar zeven panden verduurzaamd. Daarnaast is Eindhoven verkozen tot Europese voorbeeldstad voor het toepassen van Nature-based Solutions. De focus ligt hierbij op klimaatadaptatie, het tegen gaan van stedelijke hittestress en wateroverlast en het verhogen van de belevingswaarde van natuur en biodiversiteit in de stad.


Smartland landscape architects werkt in opdracht van het consortium ‘!MPULS’ aan de vergroening van het gemeentelijk vastgoed en haar directe omgeving. Op het voormalige gasfabrieksterrein NRE maakt een deel van de verharding plaats voor groen en krijgt ‘Gebouw 3’ een groene gevel van wel 365m2 ter verbetering van het werk- en microclimaat in het rond het gebouw en verhoging van de biodiversiteit.


Hiervoor hebben we een selectie samengesteld van vooral inheemse, niet-invasieve soorten en bijzondere waardplanten voor dag- en nacht-vlinders, lieveheersbeestjes, zweefvliegen, hommels en wilde bijen. Ook is het klimgroen uiterst geschikt als verblijf, rust en schuilplek voor kleine stadsvogels als huismus, heggemus, vink, roodborst en merel.


Het frame voor de gevel is klaar en de eerste klimmers beginnen al aan hun tocht naar boven!


コメント


bottom of page