top of page

Bomen voor 45 meter hoge houten woontoren Stories te Buiksloterham

Deze houten woontoren, ontworpen door Olaf Gipser architects in samenwerking met SMARTLAND landscape architects is onlangs beplant met 28 grote meerstammige heesters en 31 gevelvlakken met klimplanten.


Er komt ook een innovatief waterbesparend irrigatie-systeem, waarmee de beplanting onder deze extreme omstandigheden kan blijven floreren. Op de daken komen waterbufferende groendaken in combinatie met PV-panelen.


Voor het ontwerp van het gebouw speelt natuur en stedelijk microklimaat een belangrijke rol. Het project bevindt zich in de oude noordelijke IJ-havens, voorheen de brakke zee-arm het IJ. Daarmee staat het gebouw aan het einde van de landschappelijke gradiënt van het achterland tot aan de zee. Voor het groenconcept van dit gebouw hebben we dit horizontale landschap als het ware rechtop gezet, met de soorten voor het heuvelland bovenin en soorten van de riviermonding op begane grond. Het levert een gevarieerd en dynamisch beeld op, met als verrassing een spel van voorjaars- en herfstkleuren en een winterbeeld waarin groenblijvende struiken het beeld bepalen.


Comentários


bottom of page