top of page

Dafang Creative Village - plattelandsvernieuwing

Het ongekende verstedelijkingsproces van China, van een overwegend landelijke samenleving naar naar schatting één miljard Chinezen die in 2050 in steden zullen wonen, heeft voor honderdduizenden verlaten dorpen gezorgd. Veel van deze dorpen hebben sterke sociale, culturele en monumentale waarde, maar missen momenteel aanzienlijke toekomstige betekenis.


Om deze uitdaging aan te pakken, vroeg de regering van Jinxi, provincie Jiangxi, ons multidisciplinaire team, samen met tal van kunstenaars, om een strategie te ontwikkelen voor een van de 102 verlaten dorpen, Dafang. Ons team gelooft dat deze uitdaging vraagt om het ontwerp van een balans tussen oud en nieuw, leven en bezoeken, geschiedenis en toekomst.


Smartland heeft deelgenomen aan workshops met de lokale overheid en dorpsbewoners en heeft samen met NEXT architects een masterplan en strategie gepresenteerd voor de vernieuwing van het dorp. Smartland heeft het ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte, de restauratie van het oude watersysteem en de relatie met het omliggende landschap. NEXT was ook verantwoordelijk voor de architectuur en het interieur.


Locatie: Dafang, CN

Type: Strategie, masterplan, landschapsontwerp en openbare ruimte

Surface: 2,5 ha

Status: Gerealiseerd 2020

Opdrachtgever: Jinxi government

Participatie: Bewoners

Team: NEXT architects, IVEM, Smartland, Total Design, Linda Vlassenrood


Comments


bottom of page