top of page

Hefei Luogang Park

In 2013 staakte Luogang Airport de vluchten. Aan het einde van 2017 begon de gemeente Hefei met het organiseren en plannen van het "Conceptueel stedenbouwkundige planning en ontwerp van het Luogang Airport-gebied in Hefei". Een grootschalig ontwerpplan voor een centraal park werd unaniem erkend, en het concept van "Luogang Park" werd geboren.


Aan het einde van 2019 vormde een consortium, bestaande uit Earthasia (Shanghai) Co., Ltd, in samenwerking met Smartland en het Shanghai Urban Construction Design and Research Institute, en won met succes de aanbesteding voor het parkontwerp.


De lokale overheid toonde moed door zich niet te richten op grootschalige ontwikkeling, maar dit gebied om te vormen tot een ecologisch park. Tegelijkertijd is Luogang Park een groots, baanbrekend project.


Op dit moment blijft de populariteit van het park stijgen en is Luogang Park uitgegroeid tot het ecologische visitekaartje van Hefei. De groeiende aandacht heeft ook de verwachtingen van burgers voor de daaropvolgende nieuwe gedeelten van het park vergroot.


Locatie: Hefei, CH

Type: Masterplan en landschapsontwerp

Status: Gerealiseerd 2023

Team: Earthasia (Shanghai), Smartland, Shanghai Urban Construction Design and Research Institute
Kommentare


bottom of page