top of page

O-Kavel Sloterdijk Centrum

Het project bevindt zich in een groene context en overbrugt een rijk klei-veenlandschap met een minder ontwikkeld infrastructuurlandschap. Smartland heeft daarom een bergconcept geïmplementeerd, dat een gestratificeerde stedelijke omgeving symboliseert, vanaf een weelderige basis tot aan een slanke bergtop.


Verdeeld in drie zones, herbergt de onderste boomkruinzone (0-30m) dynamische vegetatie die de lucht filtert en een habitat creëert voor verschillende soorten. De struik- en klimplantzone (30-60m) heeft groene kaders, balkons en loggia's versierd met klimplanten, die vogel- en insectenhabitats bevorderen. De spletenzone (60-90m) toont klimaatbestendige, langzaam groeiende paalvormige soorten, die een droog landschap nabootsen en nestelplaatsen bieden voor rotsvogels.


In de studententoren vormen gemeen-schappelijke ruimtes groene oases met gevelbegroeiing en overwoekerde panelen die nestfaciliteiten bieden. Water speelt een cruciale rol en voldoet aan de waterambities van de gemeente met een waterneutrale aanpak, waarbij regenwater wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt voor irrigatie. Het ontwerp voorziet in optimaal waterbeheer en verbetert zo de ecologische duurzaamheid van het gebouw.


Locatie: Amsterdam, NL

Type: Groene architectuur en buitenruimte

Status: Tender

Opdrachtgever: Camelot Vastgoed Nederland

Team: Olaf Gipser Architects, OZ, Smartland, DGMR, IMD, Koninklijke Ginkel GroepBình luận


bottom of page