top of page

Songjiang Green Ring & North Gate Forest Park

In 2022 nodigde de stad Shanghai een groep ervaren lokale en internationale ontwerpbureaus en instituten uit om mogelijke landschapsstrategieën te onderzoeken voor de vijf belangrijke ontwikkelingszones rond Shanghai. EADG en Smartland hebben samengewerkt aan de groene ring voor het district Songjiang. Als de oorsprong van Shanghai is Songjiang een zeer belangrijke ontwikkelingskern voor de regio, bekend om de ligging langs de Huangpu-rivier, de vele waterwegen, landbouwgrond en unieke bergen.


Het ontwerp voor de Songjiang Green Ring richt zich op strategieën voor ontwikkeling waarbij rekening werd gehouden met beschermde landbouwgrond, waterkwaliteit, ecologie en bebossingsdoelen. Het resultaat is een mozaïeklandschap dat in staat is om in de loop van de tijd te veranderen, rekening houdend met specifieke transformatiestrategieën.


In de tweede fase van het project ontwerpen we het North Gate Forest Park als een van de belangrijkste recreatie- en transportknooppunten voor de toekomst van de groene ring, waarbij het wordt verbonden met de groene bergen in het noorden en met de bosring van Shanghai.


Locatie: Songjiang, CH

Type: Onderzoek, masterplan en strategie

Jaar: 2022

Opdrachtgever: Gemeente Shanghai & Sonjiang district

Team: Earthasia (Shanghai), Smartland
Commenti


bottom of page