top of page

Stories genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2021

Het is ons een enorme eer om aan te kondigen dat Stories is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2021 waarmee het behoort tot een van de 'beste projecten van de stad' van de City of Amsterdam!


Voor deze natuurinclusieve houten woontoren speelt natuur en stedelijk microklimaat een belangrijke rol. Het project bevindt zich in de oude noordelijke IJ-havens, voorheen de brakke zee-arm het IJ. Daarmee staat het gebouw aan het einde van de landschappelijke gradiënt van het achterland tot aan de zee. Voor het groenconcept van dit gebouw hebben we dit horizontale landschap als het ware rechtop gezet, met de soorten voor het heuvelland bovenin en soorten van de riviermonding op begane grond. Het levert een gevarieerd en dynamisch beeld op, met als verrassing een spel van voorjaars- en herfstkleuren en een winterbeeld waarin groenblijvende struiken het beeld bepalen.


Stories is een project van Zelfbouwgroep BSH20A en Olaf Gipser Architects en aannemer + mede-opdrachtgever Heutink Groep | Ontwikkelt en bouwt, en is tot stand gekomen in samenwerking met:


Comments


bottom of page