top of page

Bad Vilbelklimaatpark

In Nederland ervaren we steeds vaker natte periodes. Maar in Bad Vilbelpark, dat regelmatig geteisterd werd door overstromingen, houden mensen nu hun voeten droog!


Elke storm wierp bomen omver en liet paden en aangrenzende tuinen onderlopen. Daarom ontwierp Smartland Bad Vilbelpark als een klimaatpark - een groene long die bijdraagt aan het leefbaar houden van onze steden in een veranderend klimaat. Het ontwerp richt zich op het versterken van het watersysteem met extra watergangen in de lagere delen en een betere waterafvoer via greppels. Ecologische oevers zijn aangelegd waar mogelijk, en er is een vispassage opgenomen zodat vissen uit de aangrenzende meren in het park kunnen paaien. Als gevolg hiervan zijn de waterretentiecapaciteit en biodiversiteit enorm toegenomen.


Ook de traditionele parkfuncties zijn versterkt. Nieuwe paden en speel- en sportgebieden maken van het park een echte bestemming, en het opruimen van bomen heeft het mooier en veiliger gemaakt. Bezoekers komen hier voor een wandeling, om te vissen in de brede waterwegen of proberen de ijsvogel te spotten.


Locatie: Huizen, NL

Type: Openbare ruimte en parkontwerp

Oppervlak:10 ha

Status: Gerealiseerd 2021

Opdrachtgever: Gemeente Huizen

Team: SmartlandFilm van gemeente Huizen

Comments


bottom of page