top of page

Geef uw mening over 5 ontwerpen voor de Omval, stem Do Amsterdam!‘Do Amsterdam’ is de naam van inzending plan 4 voor de ontwikkelcompetitie voor het gebied rond voormalig café De Omval aan de Weespertrekvaart in Amsterdam.


De naam Do Amsterdam staat voor twee doelstellingen: één, de combinatie van de initialen van De Omval benadrukt de onlosmakelijke relatie van het gebouw met zijn bijzondere locatie. Twee, Do staat ook voor maken, voor doen en meedoen, voor uitnodigende participatie en innovatieve maakbedrijvigheid – dus voor de programmatische agenda van het project.


Smartland landscape architects werkt mee aan een groen en duurzaam gebouw met productieve en biodiverse lusttuinen. De beplanting op en om het gebouw refereert aan de historie van de Watergraafsmeer met zijn lusthoven en landgoederen. De positie van plein en gebouw in de grootschalige ecologische structuur wordt bepaald door de Amstel Scheg, de Weespertrekvaart, de spoorzone en het Eco­lint Watergraafsmeer. Het gebouw ligt op het knooppunt van deze 4 groen/blauwe structuren. We stellen een productieve beplanting voor, gericht op het stimuleren van biodiversiteit.


Do Amsterdam is toegankelijk voor een breed publiek. Een collectieve parel voor de omliggende buurten en de gehele stad, die van een plek met een rijke geschiedenis een stimulerend en integrerend plein maakt voor de meest diverse toekomstige generaties.

Comentarios


bottom of page