top of page

Stories gekozen als BNA Beste Gebouw van het Jaar 2022

21 mei 2022 - Trots zijn we dat woontoren Stories van Olaf Gipser door de BNA is gekozen als Beste Gebouw van het Jaar in de categorie: Particuliere Woonbeleving. De ambities voor een circulair gebouw is te vinden in zowel de esthetische kwaliteiten en materialisatie van het ontwerp. Onze groene bijdrage aan het plan is een goed voorbeeld van een geïntegreerd ecologisch concept.


Voor deze natuurinclusieve houten woontoren speelt natuur en stedelijk microklimaat een belangrijke rol. Het project bevindt zich in de oude noordelijke IJ-havens, voorheen de brakke zee-arm het IJ. Daarmee staat het gebouw aan het einde van de landschappelijke gradiënt van het achterland tot aan de zee. Voor het groenconcept van dit gebouw hebben we dit horizontale landschap als het ware rechtop gezet, met de soorten voor het heuvelland bovenin en soorten van de riviermonding op begane grond. Het levert een gevarieerd en dynamisch beeld op, met als verrassing een spel van voorjaars- en herfstkleuren en een winterbeeld waarin groenblijvende struiken het beeld bepalen.

Meer informatie over het groenplan vind je hier


Stories is een project van Zelfbouwgroep BSH20A en Olaf Gipser Architects en aannemer + mede-opdrachtgever Heutink Groep | Ontwikkelt en bouwt, en is tot stand gekomen in samenwerking met:


Comentários


bottom of page